Αλέξης Σαββόπουλος

Αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του ο Άρης

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τη νίκη του Άρη στο Αγρίνιο και τη σημασία αυτής.

Νίκη - βάλσαμο, από κάθε άποψη η χθεσινή στο Αγρίνιο για τον Άρη. Βαθμολογικά γιατί τον ξαναβάζει σε τροχιά πλέι-οφ και αν επιστραφούν οι έξι βαθμοί και σε θέση ισχύος έναντι όσων βρίσκονται σήμερα μπροστά από αυτόν.

Ψυχολογικά γιατί βάζει τέλος σε ένα αρνητικό σερί που η ομάδα του Μάντζιου όχι μόνο δεν είχε κάνει… σεφτέ στις νίκες εντός 2022 αλλά δεν είχε… ματώσει και τα δίχτυα. Το έκανε δις, έστω και από την άσπρη βούλα και μπορεί από χθες να ανασαίνει λίγο πιο άνετα στον εναπομείναντα στόχο της εισόδου στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Δεν γίνεται όμως το μυαλό να μην πάει τέσσερις μέρες πριν στη Λαμία και τα δυο χαμένα πέναλτι που στέρησαν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Να μην γίνεται αναπόφευκτα η σύγκριση. Ασυναίσθητα επανέρχεται στο μυαλό η πίκρα του αποκλεισμού, ειδικά με τον σαδιστικό τρόπο που έγινε.

Δεν μπορεί η χθεσινή μετά από καιρό νίκη να αποτελέσει παρηγοριά στον άρρωστο γιατί απλά ο Αρης απώλεσε στη Λαμία τον βασικό του φετινό στόχο και τον πιο… εύκολο δρόμο που είχε για διάκριση. Ο Αρης επιβεβαίωσε στο Αγρίνιο αυτό που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε. Οτι αν προηγηθεί πρώτος στο ματς τότε αποκτά πλεονέκτημα.

Πόσο δε μάλλον όταν το κάνει εις διπλούν και στο 20λεπτο δείχνει να έχει καθαρίσει το ματς. Ο Αρης τιμώρησε με δυο πέναλτι την επιλογή του Παναιτωλικού να πιέσει ψηλά ανεβάζοντας κάποια μέτρα τις γραμμές του. Με τον καλύτερο χθες παίκτη του, τον Ματίγια και τον Εντιαγέ στην κυκλοφορία… έσπασαν δυο φορές το πρέσινγκ και με δυο εύστοχες εκτελέσεις, υποχρέωσαν τους γηπεδούχους να πρέπει να ανέβουν ένα βουνό για να επιστρέψουν στο ματς.

Δεν το έκαναν ποτέ. Ο Αρης, παρότι πολύ πιο κουρασμένος απο τα 120΄ λεπτά του προημιτελικού, ήταν πολύ σοβαρός και δεν έδωσε δικαιώματα. Προστάτεψε σχετικά εύκολα το προβάδισμά του, έπαιξε με τον χρόνο για να κάνει και συντήρηση δυνάμεων εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ αλλά το πρόβλημα με το εύκολο γκολ σε κανονική ροή αγώνα παραμένει.

Οι παίκτες του Μάντζιου, ειδικά στο ξεκίνημα της επανάληψης είχαν τις ευκαιρίες να “κλειδώσουν” μια και καλή το ματς αλλά τις σπατάλησαν. Και αν χθες βρήκαν δυο γκολ από την άσπρη βούλα νωρίς και βγήκαν από τα σχοινιά, σε κάνει να αναρωτιέσαι πως θα βρεθεί λύση στο τεράστιο επιθετικό πρόβλημα αφού δεν μπορούν να το μακιγιάρουν δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Η χθεσινή νίκη προσφέρει την αναγκαία ηρεμία σε όλο τον οργανισμό. Παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση.

Θα τους αποφορτίσει εν όψει της τελευταίας επτάδας αγώνων στην κανονική περίοδο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου στα πλέι-οφ. Για να είναι όμως ρεαλιστικές οι ελπίδες διάκρισης στο μίνι πρωτάθλημα των έξι πρώτων, ο Αρης θα πρέπει στο παρά πέντε των μεταγραφών να ενισχυθεί σε συγκεκριμένες θέσεις. Δηλαδή σέντερ φορ, δεκάρι και στόπερ, συν τον Πίρσμαν. Μην λησμονούμαι κάτι εξίσου πολύ σημαντικό.

Για τον Άρη η αναγκαιότητα ενίσχυσης είναι διπλή. Όχι μόνο για να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα, αλλά και γιατί υπάρχει πάντα το σενάριο να παραμείνει από το CAS η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δυο μεταγραφικές περιόδους τη στιγμή που εκπνέουν και μια ντουζίνα συμβόλαια. Και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί, αν συμβεί, ότι θα είναι απόφαση κεραυνός εν αιθρία για το club, αλλά μια πιθανότητα γνωστή εδώ και πάνω από ένα χρόνο που σε υποχρεώνει να έχεις προνοήσει εκ των προτέρων.



ΥΓ. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης στα πέναλτι από χθες διαμαρτύρονται για τον Τζήλο που εφάρμοσε (εν μέρει καθώς ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έπρεπε να δει και κίτρινη κάρτα) τον κανονισμό. Τον πραγματικό κανονισμό, αυτόν που ισχύει. Σε αντίθεση με τον διαιτητή του αγώνα ΠΑΟΚ - ΌΦΗ που ξαναέγραψε τον κανονισμό χέρι - πέναλτι στο... πόδι. Είναι οι ίδιοι που χαρακτήρισαν ως το πλέον αχρείαστο VAR της χρονιάς το χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον αγώνα Ατρόμητος - Άρης και προσπάθησαν για να μας "πείσουν" ότι η αλλοίωση του αποτελέσματος στον αγώνα ΠΑΟΚ ΌΦΗ οφείλεται σε εφαρμογή κάποιου (υποτιθέμενου) κανονισμού. Ευτυχώς που πλέουν δεν πείθουν παρά ελάχιστους που συνεχίζουν να φορούν παρωπίδες.

ΥΓ2. Για να πάρω θέση για τη φάση του πρώτου πέναλτι που κέρδισε ο Άρης, θα είμαι σαφής: ήταν τόσο πέναλτι όσο και αυτό που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ ο Μανούχος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x